Breaking news
  1. Warriors Basketball Camp 2018
  2. Wedstrijdverslag Wensley vs BVA
  3. Wedstrijd verslag van 17 maart gespeeld tegen Early Bird.
  4. Basketball’scool Zuidoost
  5. AJB Toernooi 04/03/18

Geschiedenis

 

BC Gaasperdam Warriors is opgericht in juli 2014 door Robert Kathusing, Achraf Belmokadem, Mike Nasibdar en D’ltri Somai. Allen met een groot basketbal hart voor Amsterdam Zuidoost.

In 2014 werd er begonnen met slechts één U14 team. Jongens van 12 en 13 jaar, Richard Stoker, Rab Olala, Christopher RuempolHamer, Carlos Knetch, Guy Bron, Marginho Banel en Owen Carter waren spelers van het eerste uur. Dat team werd in het eerste seizoen kampioen van Noord-Holland onder leiding van coach en trainer Joep Kuijs.

De trainingen waren elke woensdagmiddag in Sporthal Gaasperdam. Kort daarna kon de vereniging uitbreiden naar Scholengemeenschap Reigersbos op de maandag avond. In het 2de deel van dat seizoen werd het tweede team ingeschreven en werd er competitie gespeeld door de senioren.

In het seizoen 2015-2016 ging het hard. Er werd deelgenomen in de competitie met 5 teams, 1x U14, 2x U16, 1x U18 en een Heren Team. Ook werd er hard gewerkt om op maatschappelijk vlak bij te dragen aan Amsterdam Zuidoost. Zo werd er in samenwerking met Gemeente Amsterdam, Topscore lesgegeven op de middelbare scholen. SGR, OSB en Bindelmeer College.

Door samen te werken met verschillende partijen die graag basketbal willen ontwikkelen in Amsterdam Zuidoost is de vereniging in staat om iets moois op te bouwen. Samenwerkingspartners, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, Topscore, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Laureus Foundation, Stadspas Amsterdam, Jeugdsportfonds, Luv4dagame Academy, Dynasty Sports, Nederlandse basketbal Bond, 3X3 Streetball Masters, Stichting Basketball’scool, Projectbureau Amsterdam Zuidoost (PPOZO), Amsterdam Marshals, 3×3 Unites en vele anderen.

2016-2017 was het jaar dat 3X3 Basketbal in Amsterdam Zuidoost zijn intrede maakt met 3×3 Unites. Er werd veel werk verricht door buiten op pleintjes les te geven en pickup games te spelen. Er werd een echte community opgebouwd. Dat resulteerde aan het eind van 2017 in een eigen 3×3 Court in het Nelson Mandela park.

In het seizoen 2017-2018 is de vereniging uitgebreid naar het Bijlmersportcentrum. Dinsdag (BSH), woensdag (Gaasperdam), donderdag (BSH) en zaterdag ochtend de basketballscool in (BSH). De vereniging staat nu stevig in haar schoenen en is klaar voor de toekomst. Help jij mee?

Door het enthousiasmeren en promoten van de basketbalsport op jonge leeftijd kunnen de kinderen doorstromen naar de Basketball’scool in het Bijlmercentrum. Deze is  elke zaterdag ochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Hierdoor zorgt de vereniging samen met de aangesloten partners, stichting basketball’scool, gemeente Amsterdam en stadsdeel Amsterdam zuidoost dat de stap wordt verkleint om uiteindelijk aan te sluiten  bij de Amsterdam Warriors. Hier trainen de kinderen op niveau en wordt er deelgenomen aan de competitie van de Nederlandse Basketbal Bond.